De aanpak van Modeteam is zeer persoonlijk. Wij luisteren naar de wensen van werkgevers en zoeken in ons personeelsbestand naar dié professional die daar het beste bij past. Wij vragen daarnaast altijd feedback van onze modeprofessionals en geven die zo nodig terug aan de Modeteam connected bedrijven. Onze jarenlange ervaring in de modebranche maakt dat wij weten wat u als ondernemer belangrijk vindt. En daar handelen we naar.

Het is erg belangrijk dat u geen tijd kwijt bent aan een inwerkperiode. Al onze teamleden worden daarom geselecteerd op hun passie voor het modevak, inzet, ervaring en flexibiliteit. Ze worden speciaal door ons getraind op servicegerichtheid, klantvriendelijkheid en commercie. Modeteam biedt betrouwbaar personeel op alle niveaus: van weekendhulp tot bedrijfsleider. Daarbij gaan we voor directe inzetbaarheid.

Training: Hoe word ik een modeprofessional?

Voor wie is dit interessant!

Jong, oud, wel of geen ervaring; iedereen met de juiste motivatie en competenties is welkom! Het is met name een interessant overstapberoep voor kandidaten uit een andere branche.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Modeteam werkt samen met een ROC in de arbeidsmarktregio om kandidaten op te leiden. Kandidaten worden getraind tot modeprofessional in twee maanden tijd. Expertise, duurzaamheid, servicegerichtheid, klantvriendelijkheid en commercie staan daarbij centraal. De inhoud van de opleiding bestaat onder andere uit de volgende 6 modules:

  • Kennismaking en voorbereiding
  • Basistraining over klantbenadering en klantafhandeling
  • Verdiepingstraining over verkoopgesprek voeren en kledingadvies geven
  • Persoonlijke duurzame ontwikkelingstraining
  • Styling training
  • Afronding en evaluatie

Naast deze modules zijn er theorietrainingen en word je door onze trainers begeleid naar jouw droombaan in de mode. Ook maak je een meting waar jouw positieve ontwikkelpotentie wordt ontdekt. Hierdoor kunnen wij samen bekijken waar je gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt. (de meting is een HBM ACT)

Financiering:

Financiering van deze opleiding kan op verschillende manieren; Zit jij in een uitkeringssituatie? Dan kan er gebruik gemaakt worden van het scholingsbudget binnen de arbeidsmarktregio. Modeteam werkt samen met UWV en verschillende gemeentes. Ben je echter nog wel werkzaam, maar wordt je dienstverband door jouw werkgever beëindigd of wil je zelf een andere richting op? Sommige bedrijven hebben omscholingsbudgetten die hiervoor kunnen worden ingezet. Eventueel kan een transitievergoeding worden ingezet voor dit omscholingsproces. Kan jij echter geen aanspraak maken op bovenstaande budgetten, maar wil jij je toch graag laten omscholen en/of opleiden? Mail ons dan! Samen kunnen wij de mogelijkheden bekijken.

Groeps foto opleiding

Wat anderen zeggen:

Wat heeft de training jou gebracht?

Agnes:
Een BAAN! Heel blij mee! En een stukje meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst. Leuke contacten op gedaan. Kennis van het modevak. Ik hoop nog lang in dit vak te mogen werken.

Sanne:
Deze opleiding heeft mij echt verrast. Het is een super gezellig leerzaam avontuur geweest met z’n allen. Ik heb het ervaren als een cadeautje!

Fariba:
Veel. Ik heb meer inzichten gekregen terwijl ik jaren ervaring heb gehad in dezelfde branche. En natuurlijk heb ik een leuke baan gevonden en daar ben ik super blij mee en dankbaar.

Nancy:
Plezier, inzicht en motivatie in het modevak. Ik ben voorgesteld bij een leuke winkel en kan daar na mijn sollicitatie gaan beginnen als verkoopmedewerker.

Vragen?

Interesse of meer weten? Stel gerust jouw vraag.

* Verplicht veld